ایسنا گزارشي در اين خصوص تهيه كرده است:
فریدون عباسی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی از جمله افراد مشهوری است که نتوانست در رقابت با دیگر کاندیداها پیروز شود.
مرضیه وحید دستجردی، پرویز داوودی و لطف الله فروزنده به ترتیب وزیر بهداشت، معاون اول و معاون پارلمانی دولت احمدی نژاد، یحیی آل اسحاق و محمد نبی حبیبی از اعضای ارشد حزب موتلفه و زهره الهیان نماینده دوره هشتم مجلس از جمله چهرههای شناخته شده جامانده از قطار انتخابات مجلس دهم هستند.
خسرو دانشجو برادر وزیر دولت احمدینژاد، شهابالدین صدر نایب رئیس سابق مجلس، محمد حسن غفوری فرد فعال سیاسی، محمد غرضی و علی فلاحیان وزرای دولت هاشمی رفسنجانی ، حسن بیادی دبیرکل جمعیت آبادگران ایران اسلامی،حسن زمانی و حسین شیخالاسلام مشاوران رئیس مجلس نیز از جمله چهرههای شناختهشدهای هستند که نتوانستند اعتماد مردم را جلب کنند.
در این بین رقابت بین نمایندگان فعلی با کاندیداها در حوزههای مختلف نیز جالب توجه است که میتوان آن را به سه دسته تقسیم کرد، دسته اول نمایندگان فعلی که توانستند مجددا رای مردم در حوزه انتخابیهشان را جلب کرده و بهارستان نشین دهم شوند؛ دسته دوم نمایندگانی که در طول یک ماه آینده باید برای ورود به مجلس دهم خود را برای رقابت انتخاباتی مجدد آماده کنند و دسته سوم نمایندگانی که نتوانستند اعتماد مجدد مردم را جلب کنند که در این گروه بسیاری از چهرهها و شخصیتهای مشهور مجلس نهم به چشم میخورند.
شاید یکی از شگفتانگیزترین نتایج انتخابات مربوط به پایتخت کشور است که از 30 نماینده فعلی تهران، 25 نفر وارد رقابت انتخاباتی شدند؛ از این تعداد 2 نماینده یعنی علیرضا محجوب و علی مطهری مستقیم وارد مجلس دهم شدند.
23 نماینده دیگر از به بهارستان دهم بازماندهاند که این افراد شامل1.مرتضی آقاتهرانی، 2.فاطمه آلیا،3.سید محمد حسن ابوترابیفرد، 4.لاله افتخاری، 5.مهرداد بذرپاش، 6.احمد توکلی،7. غلامعلی حداد عادل،8. مجتبی رحماندوست، 9.فاطمه رهبر،10. علیرضا زاکانی،11. محمد سلیمانی،12. زهره طبیب زاده نوری،13.حسین طلا،14.اسماعیل کوثری،15.مهدی کوچکزاده،16.غلامرضا مصباحی مقدم،17. حسین مظفر،18.سید مسعودمیرکاظمی،19.الیاس نادران،20سید محمود نبویان و 21.بیژن نوباوه، 22.سیدمهدی هاشمی 23. حسین نجابت هستند ؛ البته به جزحسین طلا، مهدی کوچک زاده و مهدی هاشمی مابقی در لیست ائتلاف اصولگریان قرار داشتند، همچنین حسین نجابت از حوزه انتخابیه شیراز کاندیدا شده بود که نتوانست رای لازم را کسب کند.
از 5 نماینده دیگر فعلی تهران، 4 نماینده یعنی محمدرضا باهنر، روحالله حسینیان، علیرضا مرندی و علی اصغر زارعی در انتخابات ثبتنام نکردند وحمید رسایی رد صلاحیت شد.
بررسی وضعیت اعضای هیات رئیسه و روسای کمیسیونهای مجلس نهم از حیث پیروزی در انتخابات نیز خالی از لطف نیست.
از اعضای هیات رئیسه محمدحسن ابوترابیفرد، ضرغام صادقی، احمدرضا دستغیب و مهرداد بذرپاش از ورود به بهارستان بازماندند و علیرضا منادی سپیدان، محمد حسین فرهنگی و سید شریف حسینی به مرحله دوم راه یافتند و مابقی یعنی علی لاریجانی، عبدالرضا مصری و محمد دهقان و محمد آشوری پیروزانتخابات شدند.
از روسای کمیسیونهای تخصصی نیز محمد مهدی زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات، امیر خجسته رئیس کمیسیون شوراها، غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، عبدالرضا عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی، حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان، الله یار ملکشاهی رئیس کمیسیون حقوقی وقضائی، محمد علی پورمختار، رئیس کمیسیون اصل 90 و احمد سالک رئیس کمیسیون فرهنگی پیروز انتخابات شدند و علاالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به مرحله دوم راه یافت. مهدی هاشمی و علی مروی روسای کمیسیونهای عمران و انرژی نیز نتوانستند مجددا رای اعتماد مردم را جلب کنند.
رضا رحمانی رئیس کمیسیون صنایع در انتخابات ثبتنام نکرد، ارسلان فتحیپور و عباس رجائی روسای کمیسیونهای اقتصادی و کشاورزی نیز ردصلاحیت شدند.
نظر شما